0 0
Torta Mars

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Čokoladni keksi
120 g Maslo
500 g Kremni sir
100 g Sladkor v prahu
250 ml Zgoščena smetana
3 žličke Želatina
200 g Mlečna čokolada
Mars čokoladica
Čokoladna glazura
200 g Temna čokolada
120 ml Zgoščena smetana
2 žlici Glukozni sirup
Karamelna omaka
150 g Sladkor v prahu
120 ml Zgoščena smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Torta Mars

  • 4 ure
  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

  • Čokoladna glazura

  • Karamelna omaka

Navodila

Deli

Dno in stranico pekača namastite in obložite s papirjem za peko. Piškote dajte v kuhinjski robot in jih obdelujte, dokler ne postanejo drobno sesekljani. Dodajte maslo in zmešajte. Zmes piškotov enakomerno potisnite po dnu pripravljenega pekača. Postavite v hladilnik za 30 minut, da se ohladi.

V veliki skledi stepite kremni sir in sladkor do gladkega. Vmešajte smetano.

V majhno posodo, primerno za mikrovalovno pečico, dajte 2 žlici vode. Potresite z želatino in jo za 2 minuti postavite na stran, da se zmehča. V mikrovalovni pečici 20 sekund segrevajte na visoki hitrosti. Mešajte z vilicami, dokler se želatina ne raztopi. Odstavite, da se nekoliko ohladi, nato pa vlijte v mešanico kremnega sira. Na kratko stepite, dokler se ne združi.

Prilijte mlečno čokolado in jo na kratko stepite, dokler se ne združi. Vmešajte čokoladici Mars in nato zmes z žlico prelijte v posodo po dnu. Površino zgladite. Postavite v hladilnik za 1 uro, da se ohladi.

Medtem pripravite čokoladno glazuro: temno čokolado, smetano in glukozo dajte v majhno posodo ter na nizki temperaturi mešajte, dokler ne postane gladka. Hladite 20 minut.

Čokoladno glazuro prelijte čez torto in jo za 2 uri postavite v hladilnik, da se strdi.

Za pripravo karamelne omake sladkor in 80 ml vode v majhni ponvi na srednji temperaturi mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. Segrejte do vrenja. Brez mešanja kuhajte 8 minut ali dokler ne postane zlata. Odstranite z ognja in odstavite, dokler se mehurčki ne zmanjšajo. Vrnite na nizko temperaturo. Med mešanjem postopoma dodajajte smetano, dokler omaka ni gladka. Odstavite, da se ohladi na sobno temperaturo.

Torto položite na servirni krožnik in jo prelijte s karamelno omako.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Otroške jadrnice
Naprej
Bananini cmoki z nutelo
Nazaj
Otroške jadrnice
Naprej
Bananini cmoki z nutelo

Dodajte Komentar