Sestavine
-
200 g Čvrsti tofu
-
1× Rdeča paprika
-
1× Rumena paprika
-
1× Čebula
-
1 strok Česen
-
1 žlica Ingver
-
2 žlici Sojina omaka
-
2 žlici Rižev kis
-
1 žlica Koruzni škrob
-
1 žlica Olivno olje
Navodila
V manjši skledi zmešajte sojino omako, rižev kis, koruzni škrob ter ščepec soli in popra.
V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte narezan tofu in ga nekaj minut pražite, da rahlo porjavi. V ponev dodajte narezano papriko, čebulo, česen in nariban ingver ter jih pražite še nekaj minut, da se zelenjava zmehča.
Tofu in zelenjavo v ponvi prelijte z omako in premešajte, da se obložijo. Omako pustite vreti nekaj minut, da se zgosti, tofu in zelenjava pa se segrejeta.
Postrezite z rižem ali s hrustljavim kruhom.
(Foto: pexels.com)