Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1 x Čebula
-
1 strok Česen
-
1/2 žličke Kurkuma
-
1 žlička Kumina
-
1 žlička Dimljena sladka paprika
-
300 g Čvrsti tofu
-
100 g Češnjev paradižnik
-
majhen šopek Peteršilj
Navodila
V ponvi na srednjem ognju segrejte olje in nežno pražite čebulo 10 minut oziroma dokler ne postane zlato rjava. Vmešajte česen, kurkumo, kumino in papriko ter kuhajte 1 min.
Tofu v skledi z vilicami grobo pretlačite in pražite 3 minute. Povečajte temperaturo, nato dodajte paradižnike in jih kuhajte še 5 minut ali dokler se ne zmehčajo. V mešanico vmešajte peteršilj. Postrezite samostojno ali s popečenim kruhom brez glutena, če želite.
(Foto: unsplash.com)