Sestavine
-
300 g Krompir
-
300 g Sladki krompir
-
2 x Paprika
-
1 žlička Tabasco
-
400 g Čvrsti tofu
-
Oljčno olje
-
1 x Kumara
-
1 x Solata
-
1 žlička Gorčica
-
3 žlice Jogurt
-
1 žlica Vinski kis
-
40 g Sir feta
-
10 g Meta
-
1/2 Limona
Navodila
Krompir narežite na 3 cm velike koščke in kuhajte 15 minut oziroma dokler se ne skuha. Ko je skuhan in ohlajen, ga pretlačite.
Medtem popecite papriko, dokler ne zogleni. Postrgajte večino črnega olupka, ter odstranite peclje in semena. Drobno sesekljajte, prelijte z 1 žlico oljčnega olja in tabasca ter postavite na stran. To bo omaka za vaše polpete.
Tofu narežite na 1 cm velike kocke, nato pa ga vmešajte v ohlajeno krompirjevo kašo s ščepcem soli in popra. Mešanico razdelite na osem enakomerno velikih kroglic in jih oblikujte v debele polpete.
V ponvi segrejte olivno olje popecite polpete, na vsaki strani 5 minut.
Medtem olupite kumarico, jo po dolžini razpolovite in iz nje izluščite sredico, nato pa jo narežite na rezine. Solato natrgajte, zmešajte s kumaricami in prelijte z gorčico, jogurtom in vinskim kisom. Poskusite in začinite po okusu ter dodajte feta sir. Po želji solato posujte z metinimi lističi. postrezite skupaj s polpeti in pripravljeno omako.
(Foto: pexels.com)