0 0
Tofu po sečuansko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 kos Čvrsti tofu
1/2 skodelice Arašidovo olje
1 žlica Sečuanski poper
2 žlici Česen sesekljan
2 žlici Ingver nariban
2 žlici Čebula šalotka sesekljana
2 žlici Fižol
2 žlici Čilijeva pasta
1 žlica Sojina omaka
1 žlica Rižev kis
1 žlička Sladkor
1/2 skodelice Voda
2 žlici Koruzni škrob
1 žlica Sezamovo olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tofu po sečuansko

LASTNOSTI:
  • Vegansko
Kuhinja:
  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Olje v voku ali veliki ponvi segrejte na visoki temperaturi. Dodajte zrna sečuanskega popra in jih nekaj sekund pražite, dokler ne zadišijo. Z žlico odstranite zrnca popra in jih zavrzite.

V vok dodajte narezan tofu in ga nekaj minut pražite, da rahlo porjavi. Tofu odstranite z režnato žlico in ga postavite na stran. V isti vok dodajte česen, ingver, šalotko in fermentiran črni fižol. Pažite minuto ali dve, dokler se ne začuti vonj.

V vok dodajte čilijevo fižolovo pasto, sojino omako, rižev kis, sladkor in vodo. Dobro premešajte in mešanico zavrite.

V vok dodajte kašo iz koruznega škroba (2 žlici škroba zmešajte z 2 žlicama vode) in dobro premešajte, da se omaka zgosti. V vok ponovno dodajte rjav tofu in nežno premešajte, da se premaže z omako. Po vrhu pokapajte sezamovo olje in nežno premešajte.

Postrezite vroče s parjenim rižem in uživajte!

(Foto: instagram/tania_food)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zaher torta
Naprej
Romanska solata s prelivom
Nazaj
Zaher torta
Naprej
Romanska solata s prelivom

Dodajte Komentar