Sestavine
-
1 kos Čvrsti tofu
-
1/2 skodelice Arašidovo olje
-
1 žlica Sečuanski poper
-
2 žlici Česensesekljan
-
2 žlici Ingvernariban
-
2 žlici Čebula šalotkasesekljana
-
2 žlici Fižol
-
2 žlici Čilijeva pasta
-
1 žlica Sojina omaka
-
1 žlica Rižev kis
-
1 žlička Sladkor
-
1/2 skodelice Voda
-
2 žlici Koruzni škrob
-
1 žlica Sezamovo olje
Navodila
Olje v voku ali veliki ponvi segrejte na visoki temperaturi. Dodajte zrna sečuanskega popra in jih nekaj sekund pražite, dokler ne zadišijo. Z žlico odstranite zrnca popra in jih zavrzite.
V vok dodajte narezan tofu in ga nekaj minut pražite, da rahlo porjavi. Tofu odstranite z režnato žlico in ga postavite na stran. V isti vok dodajte česen, ingver, šalotko in fermentiran črni fižol. Pažite minuto ali dve, dokler se ne začuti vonj.
V vok dodajte čilijevo fižolovo pasto, sojino omako, rižev kis, sladkor in vodo. Dobro premešajte in mešanico zavrite.
V vok dodajte kašo iz koruznega škroba (2 žlici škroba zmešajte z 2 žlicama vode) in dobro premešajte, da se omaka zgosti. V vok ponovno dodajte rjav tofu in nežno premešajte, da se premaže z omako. Po vrhu pokapajte sezamovo olje in nežno premešajte.
Postrezite vroče s parjenim rižem in uživajte!
(Foto: instagram/tania_food)