Sestavine
-
1/2 žlice Olivno olje
-
1/2 Čebula
-
1/2 Paprika
-
1 strok Česen
-
200 g Konzerviran paradižnik
-
1/2 žličke Dimljena sladka paprika
-
2 žlici Kis
-
200 g Fižol (pločevinka)
-
ščepec Sladkor
-
1 rezina Kruh s semeni
-
Peteršilj
Navodila
V manjši ponvi segrejte olje, dodajte čebulo in papriko ter ju nežno pražite, dokler se ne zmehčata (približno 15 minut). Zmečkajte polovico česna in ga dodajte v ponev skupaj s paradižnikom, papriko, kisom, fižolom, sladkorjem in malo začimb. Pustite vreti in kuhajte 10-15 minut oziroma dokler se količina rahlo ne zmanjša in zgosti.
Kruh popecite, namažite s preostalim česnom in pokapajte z malo olja. Na toast naložite fižol, ga pokapajte z malo olja in potresite s peteršiljem. Za polnejši obrok zraven ocvrite še eno jajce. Dober tek!