Sestavine
-
1 x Avokado
-
2 žlici Jogurt
-
1/2 Limonasok
-
2 rezini Kruh - toast
-
ščepec Kajenski poper
-
75 g Dimljeni losos
-
1/4 Kumaranarezana
-
Preliv
-
1/2 Čilisesekljan
-
1 žlička Metasesekljana
-
1/2 Limonasok
-
1 x Paradižniknarezan
-
1 žlica Vinski kis
Navodila
Preliv pripravite tako, da vse sestavine zmešate skupaj z nekaj začimbami.
Avokado razpolovite, odstranite koščico in izdolbite meso v skledo. Dodajte jogurt in limonin sok ter vse skupaj pretlačite z vilicami. Dobro začinite s soljo in črnim poprom.
Avokado razporedimo na popečen toast, potresemo z malo kajenskega popra ter dodamo dimljenega lososa in kumare. Z žlico prelijte preliv in postrezite.
(Foto: pexels.com)