Sestavine
-
3 x Jajce
-
75 g Sladkor v prahu
-
250 g Sir Mascarpone
-
200 ml Espressoohlajen espresso, nesladkan, namesto espressa lahko tudi ohlajeno kavo
-
100 ml Liker Amaretto
-
18 x - 20 x Piškot Savoiardilahko tudi bebe piškoti, lady fingers
-
Kakav v prahuza posipanje, po vaši želji oziroma okusu
Navodila
Začnite z ločevanjem jajc. Beljake dajte v večjo posodo za mešanje, rumenjake pa v manjšo posodo za mešanje.
Rumenjakom dodajte sladkor in stepajte toliko časa, dokler zmes ne bo postala svetla in kremasta.
Dodajte mascarpone sir rumenjakovi zmesi in mešajte z metlico, dokler se vse skupaj dobro ne premeša.
Nato v ločeni skledi stepite še beljake z električnim mešalnikom v trd sneg.
Beljake nežno vmešajte v mascarponejev sneg, pri čemer pa pazite, da ne boste premešali preveč.
V plitvi posodi nato zmešajte še ohlajen espresso (kavo) in liker Amaretto. Espressa ni potrebno sladkati. Uporabite lahko tudi nesladkano kavo po vaši želji in okusu.
Savoiardi piškote na vsaki strani za nekaj sekund pomočite v kavno mešanico, dokler se piškoti popolnoma ne napojijo, vendar pa pazite, da ne ne bodo piškoti razpadli.
Na dno kvadratnega pekača premera 20 cm razporedite plast namočenih piškotov.
Na piškote nato z žlico naložite polovico mascarponejeve zmesi in jo enakomerno razporedite.
Ponovite še z drugo plastjo namočenih piškotov, nato pa še s preostalo zmesjo mascarponeja.
Posodo pokrijte s prozorno folijo in postavite v hladilnik vsaj za 2 uri, po možnosti pa lahko tudi čez noč.
Ko bo zmes pripravljena za serviranje, vrh tiramisuja potresite še s kakavom v prahu.
Vaš Tiramisu je zdaj pripravljen.
Želimo Vam dober tek!
(Foto: Getty Images)