0 0
Tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 x Jajce
75 g Sladkor v prahu
250 g Sir Mascarpone
200 ml Espresso ohlajen espresso, nesladkan, namesto espressa lahko tudi ohlajeno kavo
100 ml Liker Amaretto
18 x - 20 x Piškot Savoiardi lahko tudi bebe piškoti, lady fingers
Kakav v prahu za posipanje, po vaši želji oziroma okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tiramisu

Na željo naše bralke Antonije, objavljamo recept za Tiramisu.

  • 2 uri in 50 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Začnite z ločevanjem jajc. Beljake dajte v večjo posodo za mešanje, rumenjake pa v manjšo posodo za mešanje.

Rumenjakom dodajte sladkor in stepajte toliko časa, dokler zmes ne bo postala svetla in kremasta.

Dodajte mascarpone sir rumenjakovi zmesi in mešajte z metlico, dokler se vse skupaj dobro ne premeša.

Nato v ločeni skledi stepite še beljake z električnim mešalnikom v trd sneg.

Beljake nežno vmešajte v mascarponejev sneg, pri čemer pa pazite, da ne boste premešali preveč.

V plitvi posodi nato zmešajte še ohlajen espresso (kavo) in liker Amaretto. Espressa ni potrebno sladkati. Uporabite lahko tudi nesladkano kavo po vaši želji in okusu.

Savoiardi piškote na vsaki strani za nekaj sekund pomočite v kavno mešanico, dokler se piškoti popolnoma ne napojijo, vendar pa pazite, da ne ne bodo piškoti razpadli.

Na dno kvadratnega pekača premera 20 cm razporedite plast namočenih piškotov.

Na piškote nato z žlico naložite polovico mascarponejeve zmesi in jo enakomerno razporedite.

Ponovite še z drugo plastjo namočenih piškotov, nato pa še s preostalo zmesjo mascarponeja.

Posodo pokrijte s prozorno folijo in postavite v hladilnik vsaj za 2 uri, po možnosti pa lahko tudi čez noč.

Ko bo zmes pripravljena za serviranje, vrh tiramisuja potresite še s kakavom v prahu.

Vaš Tiramisu je zdaj pripravljen.

Želimo Vam dober tek!

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kruhov narastek
Naprej
Domači vlivanci
Nazaj
Kruhov narastek
Naprej
Domači vlivanci

Dodajte Komentar