Sestavine
-
3× Nektarina
-
2× Jajce
-
50 g Sladkor v prahu
-
230 g Maskarpone
-
12× Plazma keksi
-
5 žlic Jabolčni sok
-
3 žlice Breskov liker
-
Kakav v prahu
Navodila
Nektarine dajte v veliko skledo in jih prelijte z vrelo vodo, da jih prekrije. Namakajte jih 1 minuto in vodo previdno odlijte. Nektarine olupite, razkoščičite in narežite na rezine.
Rumenjake dajte v skledo s 25 g sladkorja v prahu. Z električnim mešalnikom stepajte, dokler zmes ne postane bleda in ima strukturo pene. Stepite mascarpone in ga dodajte rumenjakom.
Beljake stepajte, dokler ne dobite čvrstega snega, nato dodajte še 25 g sladkorja v prahu in še naprej stepajte. Sneg vmešajte v zmes mascarponov.
V majhno plitvo skledo dajte breskov liker in jabolčni sok. Kekse nalomite na koščke, tako da bodo dovolj kratki, da jih boste lahko dali v štiri kozarce za serviranje. Polovico koščkov keksov potopite v mešanico likerja za nekaj sekund, da bodo vlažni, vendar ne preveč razmočeni. Navlažene koščke položite v kozarce.
Med kozarce razdelite polovico rezin nektarin in jih prelijte s polovico mascarponove zmesi. Nato v vsakem kozarcu ponovite še eno plast namočenih piškotov, nato plast nektarin in plast maskarponov. Tiramisu posujte s kakavom in pred serviranjem ohladite.
(Foto: Instagram/the.bright.stride)