0 0
Tiramisu z nektarino

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Nektarina
Jajce
50 g Sladkor v prahu
230 g Maskarpone
12× Plazma keksi
5 žlic Jabolčni sok
3 žlice Breskov liker
Kakav v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tiramisu z nektarino

  • 20 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Nektarine dajte v veliko skledo in jih prelijte z vrelo vodo, da jih prekrije. Namakajte jih 1 minuto in vodo previdno odlijte. Nektarine olupite, razkoščičite in narežite na rezine.

Rumenjake dajte v skledo s 25 g sladkorja v prahu. Z električnim mešalnikom stepajte, dokler zmes ne postane bleda in ima strukturo pene. Stepite mascarpone in ga dodajte rumenjakom.

Beljake stepajte, dokler ne dobite čvrstega snega, nato dodajte še 25 g sladkorja v prahu in še naprej stepajte. Sneg vmešajte v zmes mascarponov.

V majhno plitvo skledo dajte breskov liker in jabolčni sok. Kekse nalomite na koščke, tako da bodo dovolj kratki, da jih boste lahko dali v štiri kozarce za serviranje. Polovico koščkov keksov potopite v mešanico likerja za nekaj sekund, da bodo vlažni, vendar ne preveč razmočeni. Navlažene koščke položite v kozarce.

Med kozarce razdelite polovico rezin nektarin in jih prelijte s polovico mascarponove zmesi. Nato v vsakem kozarcu ponovite še eno plast namočenih piškotov, nato plast nektarin in plast maskarponov. Tiramisu posujte s kakavom in pred serviranjem ohladite.

(Foto: Instagram/the.bright.stride)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Testenine v klobasni omaki
Naprej
Pesina pleskavica
Nazaj
Testenine v klobasni omaki
Naprej
Pesina pleskavica

Dodajte Komentar