0 0
Testo za pico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
600 g večnamenske moke
16 g soli
400 ml mlačne vode
4 g suhega kvasa
2 žlički olivnega olja

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Testo za pico

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Testo pripravite dan pred peko pice, da bo počasi vzhajalo v hladilniku in bo rahlo ter hrustljavo obenem.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

V večji skledi zmešamo moko in sol, v manjši pa vodo, kvas in olje. Mokre sestavine vlijemo k suhim in mešamo s kuhalnico, dokler se ne povežejo.Testo predevamo na pomokan kuhinjski pult in gnetemo 15 minut, tako da ga potiskamo navzdol in stran od sebe. Vsakič ga obrnemo in ponovimo ter po potrebi dodamo še malce moke. Testo mora biti na koncu gladko in se ne sme lepiti na roke.

Testo položimo v čisto skledo, ki jo dobro pokrijemo s folijo ali pokrovom. Na sobni temperaturi naj počiva 3 ure.

Testo razdelimo na štiri enake dele, katere oblikujemo v hlebčke, ki jih naoljimo z olivnim oljem. Položimo jih v večji posodi, ki ju pokrijemo s folijo ali pokrovoma in damo v hladilnik čez noč oziroma za 24 ur.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jabolčni čips
Naprej
Pica polžki
Nazaj
Jabolčni čips
Naprej
Pica polžki

Dodajte Komentar