0 0
Testenine z bučno omako

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olivno olje
1 x Čebula
2 stroka Česen
500 g Buča
60 ml Mleko
2 žlici Paradižnikov pire
2 žlici Maskarpone
350 g Testenine
40 g Parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Testenine z bučno omako

  • 60 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Na srednji temperaturi segrejte olje in 10-15 minut pražite čebulo s ščepcem soli, da se zmehča in postane prozorna. Dodajte česen in ga pražite še 1 min. Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.

Medtem kuhajte bučo v ponvi z vrelo slano vodo 10-15 min, dokler se ne zmehča, ko jo prebodete s kuhinjskim nožem. Odcedite jo in prestavite v mešalnik. Zmešajte s 50 ml mleka in čebulo in postopoma dodajajte več mleka, dokler zmes ni dovolj gosta. Prelijte v veliko ponev s paradižnikovim pirejem in z mascarponi ter kuhajte na nizki temperaturi.

Testenine skuhajte v veliki posodi z vrelo in osoljeno vodo po navodilih na embalaži. Odcedite in prihranite skodelico vode za kuhanje. Testenine zmešajte z bučno omako, parmezanom in 50-100 ml rezervirane vode. Začinite in potresite z dodatnim parmezanom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Blitvina kremna juha s krompirjem
Naprej
Gratiniran mlad krompir s šparglji
Nazaj
Blitvina kremna juha s krompirjem
Naprej
Gratiniran mlad krompir s šparglji

Dodajte Komentar