Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1 x Čebula
-
2 stroka Česen
-
500 g Buča
-
60 ml Mleko
-
2 žlici Paradižnikov pire
-
2 žlici Maskarpone
-
350 g Testenine
-
40 g Parmezan
Navodila
Na srednji temperaturi segrejte olje in 10-15 minut pražite čebulo s ščepcem soli, da se zmehča in postane prozorna. Dodajte česen in ga pražite še 1 min. Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.
Medtem kuhajte bučo v ponvi z vrelo slano vodo 10-15 min, dokler se ne zmehča, ko jo prebodete s kuhinjskim nožem. Odcedite jo in prestavite v mešalnik. Zmešajte s 50 ml mleka in čebulo in postopoma dodajajte več mleka, dokler zmes ni dovolj gosta. Prelijte v veliko ponev s paradižnikovim pirejem in z mascarponi ter kuhajte na nizki temperaturi.
Testenine skuhajte v veliki posodi z vrelo in osoljeno vodo po navodilih na embalaži. Odcedite in prihranite skodelico vode za kuhanje. Testenine zmešajte z bučno omako, parmezanom in 50-100 ml rezervirane vode. Začinite in potresite z dodatnim parmezanom.
(Foto: pexels.com)