0 0
Testenine z brokolijevim pestom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
120 g Mandlji plupljeni mandeljni
400 g Brokoli
60 g Parmezan nariban parmezan
3,5 žlice Olivno olje ekstra deviško olivno olje
2 ščepca Poper - beli
2 ščepca Sol
2 ščepca Testenine

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Testenine z brokolijevim pestom

Zeleno omako za testenine se ne pripravi le zgolj iz sestavin bazilike, pinjol in olivnega olja. Uporabite lahko tudi brokoli in mandlje. Rezultat pa bo kremasta zelena omaka.

  • 22 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Lonec pristavite na kuhalnik z večjo količino slane vode in počakajte, da bo voda zavrela. Očistite brokoli in ga operite ter razdelite na manjše cvetke. Stresite cvetke brokolija v krop in kuhajte 5 do 10 minut ali toliko časa dokler ne bodo postali mehki, ampak da so še vedno čvrsti.

Kuhane brokolijeve cvetke odstranite iz lonca in v lonec stresite testenine. Kuhajte jih toliko časa, kot je navedeno na embalaži.

V električnem mešalniku zmiksajte cvetke brokolija. Dodajte olupljene mandlje, nariban parmezan, sol, poper in olivno olje. Vse sestavine gladko zmiksajte.

Kuhane testenine odcedite in zmešajte s pripravljenim pestom. Pripravljeno jed razporedite po krožnikih in postrezite.

Dober tek!

Opomba: Pripravljene testenine lahko pred serviranjem okrasite z listi sveže bazilike. Brokolijevemu pestu lahko dodaste tudi česen in limonin sok, namesto mandljev lahko uporabite lešnike ali pinjole. Pri kuhanju testenin se držite pravila, da za vsakih 100 g testenin uporabite en liter vode. Na liter vode porabite 10 do 12 g soli.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zeljna solata s korenjem
Naprej
Veganski hrustljavi pohančki
Nazaj
Zeljna solata s korenjem
Naprej
Veganski hrustljavi pohančki

Dodajte Komentar