Sestavine
-
400 g Buča
-
450 g Cvetača
-
450 g Brstični ohrovt
-
3/4 čajne žličke Kosher Sol
-
340 g Testenine
-
1 1/2 žlice Maslo
-
1/2 Čebula
-
2 žlici Moka
-
300 ml Mleko
-
160 ml Zelenjavna juha
-
140 g Čedar
-
100 g Sir Gauda
-
2 žlici Parmezan
-
ščepec Muškatni orešček
-
Poper
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
Cvetačo in brstični ohrovt premažite z oljčnim oljem in začinite s soljo. Razporedite ga v enakomerni plasti na pripravljen pekač.
Če bučo pečete sami, odrežite vrh buče, nato jo prerežite na četrtine in izluščite semena. Bučo položite na pripravljen pekač in jo skupaj z drugo zelenjavo pecite v pečici 35 do 37 minut, pri čemer zelenjavo mešajte. Pecite, dokler zelenjava ni mehka in ne porjavi ob robovih.
Vzemite zelenjavo in bučo iz pečice. Ko se buča dovolj ohladi, jo olupite. Olupek zavrzite in bučo dajte v kuhinjski robot. Pretlačite do gladkega, po potrebi po žlicah dodajte približno 3 žlice vode, dokler ni gladka.
Zavrite velik lonec s slano vodo. Testenine skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih in pustite na stran.
Na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte sesekljano čebulo in jo na nizki temperaturi kuhajte približno 2 minuti, dodajte moko in kuhajte še minuto, nato pa dodajte mleko in juho ter stepajte, nato pa ogenj povečajte, da zavre; kuhajte približno 4 do 5 minut, da se rahlo zgosti. Začinite s 3/4 žličke soli, muškatnim oreščkom in poprom.
Ko se začne zgoščevati, vmešajte bučo in kuhajte, dokler se ne segreje, približno 2 minuti. Odstavite z ognja, dodajte sir in parmezan ter dobro premešajte, dokler se ne stopijo. Dodajte kuhane testenine in dobro premešajte ter dodajte pečeno zelenjavo.
(Foto: freepik.com)