Sestavine
-
1× Čebula
-
1 strok Česen
-
3× Klobasa
-
80 g Šampinjoni
-
1× Paprika
-
350 g Paradižnikova mezga
-
280 g Testenine
-
3 žlice Parmezan
-
2 žlici Oljčno olje
-
Čilijevi kosmiči
-
Bazilika
Navodila
V ponvi segrejte olje in na nizki temperaturi pražite čebulo, da postekleni in porjavi, približno 7 minut. Dodajte sesekljan česen in kuhajte še 1 minuto, da zadiši.
Vsako klobaso prerežite po dolžini in iz nje izdolbite meso, kožice pa zavrzite. Meso dodajte v ponev in ga razdrobite ter cvrite 5 minut, dokler ne porumeni. Dodajte narezane gobe in poper ter kuhajte 5 minut.
Po želji dodajte čilijeve kosmiče. Vmešajte paradižnikovo mezgo in dolijte 100 ml vode. Zavrite in kuhajte 10 minut ali dokler se ne zgosti.
Medtem skuhajte testenine v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih in jih stresite v omako ter premešajte, da se obložijo.
Pred serviranjem jih potresite s parmezanom in dodajte liste bazilike za okras. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)