Sestavine
-
400 g Špageti
-
400 g Školjke klapavice
-
3 stroki Česen
-
1/2 skodelice Belo vino1 skodelica = 240 ml
-
1/2 skodelice Zelenjavna juha
-
2 žlici Maslo
-
2 žlici Olivno olje
-
1/4 skodelice Peteršilj
-
sol in poper
Navodila
Testenine skuhajte po navodilih na embalaži in jih odcedite. V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje in maslo.
Dodajte česen in kuhajte, dokler ne zadiši.
Dodajte školjke in mešajte nekaj minut, dokler se ne začnejo odpirati.
Prilijte vino in juho ter zavrite. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte približno 5 minut ali dokler se vse školjke ne odprejo.
Neodprte školjke zavrzite.
Ponev odstavite z ognja in vmešajte peteršilj. Testenine prelijte z omako iz školjk in jih po okusu začinite s soljo in poprom.
(Foto: pecels.com)