Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1 žlica Maslo
-
1 x Čebula
-
1 strok Česen
-
200 ml Smetana
-
100 g Maskarpone
-
75 g Parmezan
-
1 kocka Piščančja zaloga
-
200 g Piščančje prsi
-
8 rezin Slanina
-
300 g Testenine
-
Peteršilj
-
Solata
Navodila
V ponvi na nizkem ognju segrejte olje in maslo ter 10 minut oziroma dokler se čebula ne zmehča in postane prozorna, pražite čebulo. Dodajte česen in kuhajte še 2 minuti. Dodajte smetano, mascarpone, parmezan in kocko zaloge. Premešajte in dodajte kuhanega piščanca in slanino, da se segrejeta.
Medtem skuhajte testenine po navodilih na embalaži. Prihranite 100 ml vode za testenine. Testenine vmešajte v kremno omako in toliko rezervirane vode, da se sprostijo. Začinite s črnim poprom. Dodajte peteršilj in postrezite z zeleno solato.
(Foto: Pixabay)