0 0
Testenine s hobotnico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

400 g Hobotnica lovke
300 g Špageti
2 žlici Olivno olje
3 stroki Česen
Čebula
400 g Paradižnikova mezga
100 ml Belo vino
ščepec Origano
ščepec Čilijevi kosmiči
Peteršilj
Sol in poper
Parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Testenine s hobotnico

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V velikem loncu zavrite osoljeno vodo. Špagete skuhajte v skladu z navodili na embalaži.

Medtem v ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljan česen in sesekljano čebulo. Dušite, dokler čebula ne postane prozorna, česen pa dišeč.

V ponev dodajte lovke hobotnice in jih med občasnim mešanjem kuhajte približno 5 minut, da se lovke začnejo zvijati in postanejo mehke.

Prilijte belo vino in pustite nekaj minut vreti, da izhlapi nekaj alkohola.

V ponev dodajte paradižnik, origano, čilijeve kosmiče, sol in poper. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo.

Zmanjšajte temperaturo in omako med občasnim mešanjem kuhajte približno 30 minut, dokler se hobotnica ne zmehča in se okusi zlijejo.

Omako poskusite in po potrebi prilagodite začimbe. Kuhane špagete dodajte v ponev z omako in dobro premešajte, da se testenine enakomerno obložijo z omako.

Špagete s hobotnico postrezite vroče, okrašene s svežim peteršiljem in z naribanim parmezanom.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sladkorno jabolko na palčki
Naprej
Ananasove palačinke
Nazaj
Sladkorno jabolko na palčki
Naprej
Ananasove palačinke

Dodajte Komentar