Sestavine
-
400 g Hobotnicalovke
-
300 g Špageti
-
2 žlici Olivno olje
-
3 stroki Česen
-
1× Čebula
-
400 g Paradižnikova mezga
-
100 ml Belo vino
-
ščepec Origano
-
ščepec Čilijevi kosmiči
-
Peteršilj
-
Sol in poper
-
Parmezan
Navodila
V velikem loncu zavrite osoljeno vodo. Špagete skuhajte v skladu z navodili na embalaži.
Medtem v ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljan česen in sesekljano čebulo. Dušite, dokler čebula ne postane prozorna, česen pa dišeč.
V ponev dodajte lovke hobotnice in jih med občasnim mešanjem kuhajte približno 5 minut, da se lovke začnejo zvijati in postanejo mehke.
Prilijte belo vino in pustite nekaj minut vreti, da izhlapi nekaj alkohola.
V ponev dodajte paradižnik, origano, čilijeve kosmiče, sol in poper. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
Zmanjšajte temperaturo in omako med občasnim mešanjem kuhajte približno 30 minut, dokler se hobotnica ne zmehča in se okusi zlijejo.
Omako poskusite in po potrebi prilagodite začimbe. Kuhane špagete dodajte v ponev z omako in dobro premešajte, da se testenine enakomerno obložijo z omako.
Špagete s hobotnico postrezite vroče, okrašene s svežim peteršiljem in z naribanim parmezanom.
(Foto: pixabay.com)