0 0
Telečja obara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 žlic olja
700 g teletine vrat, prsi, pleče
500 g jušne zelenjave korenje, gomoljna zelena, peteršiljeva korenina, koleraba
1 čebula
3 stroki česna
1.2 l vroče vode
1.25 žličke soli
0.25 žličke mletega popra
košček limonine lupinice
2 ščepca timijana šetraja
1 lovorjev list
4 vejic peteršilja
2 žlici limoninega soka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Telečja obara

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Domača jed, ki jo lahko postrežemo s kruhom.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Telečje meso operemo, dobro osušimo s papirnatimi brisačkami in narežemo na grižljaj velike kose. Zelenjavo očistimo in operemo. Narežemo jo na približno enako velike kocke. Česen in čebulo olupimo ter ločeno sesekljamo.

V loncu segrejemo olje. Na segreto maščobo stresemo kose telečjega mesa in jih med občasnim mešanjem počasi pražimo 5 minut. Popraženo meso pobremo iz lonca in shranimo na toplem krožniku. V lonec stresemo narezano zelenjavo, česen in čebulo. Sestavine med občasnim mešanjem na zmerni temeraturi pražimo 5 minut.

V lonec vrnemo popraženo meso in vse sestavine zalijemo z vročo juho. S kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odluščimo vse karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem mesa. Dodamo sol, limonino lupinico, poper, lovorov list, timijan (šetraj). Zavremo, nato pa temperaturo znižamo in ob rahlem vrenju kuhamo še 30 do 40 minut oziroma toliko časa, da se meso zmehča.

Vejice peteršilja oplaknemo pod tekočo vodo, dobro otresemo in sesekljamo. Sesekljan peteršilj skupaj z limoninim sokom vmešamo v obaro. Jed poskusimo in po želji dodamo še malo soli ali popra. Obaro serviramo v skodelice in postrežemo s kruhom ali žganci.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Boršč
Naprej
Maroška čičerikina juha
Nazaj
Boršč
Naprej
Maroška čičerikina juha

Dodajte Komentar