0 0
Taro njoki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Njoki
500 g Taro tropska rastlina
50 g Ovčji sir nariban
120 g Moka
Omaka
240 ml Zgoščena smetana
140 g Sir nariban
2 čajni žlički Krompirjev škrob

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Taro njoki

Kuhinja:

Taro je škrobnata koreninasta zelenjava, ki se pogosto uporablja v kulinariki in je priljubljena v številnih državah po vsem svetu, zlasti v Aziji in na pacifiških otokih.

  • 1 ura
  • Porcije 5
  • Lahko

Sestavine

  • Njoki

  • Omaka

Navodila

Deli

Taro skuhajte v močno osoljeni vodi, dokler ga z vilicami zlahka ne prebijete. Odcedite jih, ohladite, da jih lahko obdelujete, nato z vsakega gomolja olupite kožo.

Taro naribajte, nato dodajte ovčji sir in moko. Gnetite, dokler se moka ne primeša, vendar pazite, da je ne pretiravate. Testo mora biti mehko.

Segrejte velik lonec vode. Delovno površino obilno posujte z moko, nato pa odrežite kos testa in ga razvaljajte v tanko vrvico. Z ostrim nožem odrežite 1 cm velike kose testa in jih v enem sloju položite na pekač.

Za pripravo omake dajte smetano v majhno posodo in jo segrevajte na srednje nizki temperaturi, dokler se na robovih posode ne začnejo delati majhni mehurčki (ne sme vreti). Nariban sir zmešajte s koruznim škrobom, nato mešanico dodajte segreti smetani in stepajte, dokler se sir popolnoma ne stopi, omaka pa se nekoliko zgosti. Omako ohranite toplo, vendar ne pustite, da zavre, sicer se bo ločila.

V vrelo vodo v približno treh serijah dodajte njoke. Ko začnejo njoki plavati na površju, jim namenite približno 20 sekund, preden jih prenesete v cedilo.

Kuhane njoke prelijte s smetanovo omako, solite po okusu in takoj postrezite.

(Foto: Instagram/fiordicucina)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pražen stročji fižol
Naprej
Hrustljave sardine
Nazaj
Pražen stročji fižol
Naprej
Hrustljave sardine

Dodajte Komentar