0 0
(Tarator) Bolgarska hladna kumarična juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlička Sol
0.5 kg Kumara
1 žlica Kis ali pa limonin sok
50 g Sesekljani orehi
Hladna voda po okusu
200 g Jogurt čvrst
2 žlici Olivno olje ali pa sončnično olje
Poper - mleti po okusu
Koper za serviranje
Sesekljani orehi za serviranje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

(Tarator) Bolgarska hladna kumarična juha

Priprava je res zelo hitra in res zelo preprosta; jed pa je tako dobra in tudi osvežilna, da vam lahko v istem trenutku postane vaša najljubša hrana za vroče, dolge poletne dni.

  • 15 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V terilniku zmeljite olupljen česen, sol in kis v gosto pasto.

Kumare operite, jih olupite, narežite jih na manjše kocke in zmešajte s česnovo pasto in jogurtom.

Nalijte si toliko hladne vode, da boste seveda dobili želeno gostoto. Vmešajte sesekljan koper, olje in orehe, premešajte in začinite z mletim poprom.

Juho postrezite v jušnih skledicah. Po potrebi juho ohladite s kockami ledu. Okrasite s sesekljanimi orehi, potresite s koprom in postrezite.

 

Opombe:

Če vam je bolje, lahko namesto jogurta uporabite tudi kislo mleko.

Dodatek orehov lahko po vaši želji tudi izpustite.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špargljeva juha
Naprej
Mesna štruca
Nazaj
Špargljeva juha
Naprej
Mesna štruca

Dodajte Komentar