Sestavine
-
1/2 skodelice Tapioka
-
3 skodelice Mleko
-
ščepec Sol
-
2 x Jajca
-
1/2 skodelice Sladkor
-
1 žlička Vanilijev ekstrakt
Navodila
V ponvi na srednje visoki temperaturi zmešajte tapioko, mleko in sol. Znižajte temperaturo in kuhajte nepokrito na najnižji možni temperaturi ter postopoma dodajajte sladkor, dokler se tapioka ne napihne in zgosti, lahko to traja od 5 do 45 minut kuhanja pri zelo nizki temperaturi.
Občasno premešajte, da se tapioka ne prilepi na dno posode.
V ločeno skledo ubijte jajca. Zelo počasi vmešajte nekaj vroče tapioke.
Jajca počasi dodajte tapioki v ponvi. Segrevanje povečajte na srednjo temperaturo in mešajte nekaj minut, dokler ne dobite gostega pudinga. Mešanica ne sme zavreti, sicer se bo jajčna krema iz tapioke sesedla. Hladite 15 minut. Vmešajte vaniljo. Postrezite toplo ali ohlajeno.
(Foto: pexels.com)