0 0
Tajski satay

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

50 g Piščančje prsi
3 stroki Česen
1 žlička Ingver
1/2 žličke Čili v prahu
1 žlica Rjavi sladkor
3 žlice Limetin sok
1 žlica Sojina omaka
2 žlički Olje
30 ml Voda
1 žlica Ribja omaka
Omaka
120 g Arašidovo maslo
30 ml Sojina omaka
3 žlice Limetin sok
ščepec Sol
30 ml Ribja omaka
240 ml Kokosovo mleko
1 žlica Olivno olje
Čebula
1 žlička Čili v prahu
2 stebli Limonska trava

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tajski satay

LASTNOSTI:
  • Pekoče
Kuhinja:

limonska trava je tropsko zelišče z osvežilnim vonjem in okusom po limoni. Pogosto se uporablja v azijski kuhinji, zlasti v tajskih, vietnamskih in indonezijskih jedeh. Limonska trava daje jedem pikanten in citrusen okus. Pogosto se uporablja v juhah, curryju, ocvrtem krompirju, marinadah in čajih. Spodnji del stebla limonske trave se običajno uporablja za kuhanje, zgornji del pa za pripravo zeliščnih čajev.

  • 2 uri 15 minut
  • Lahko

Sestavine

  • Omaka

Navodila

Deli

Zmešajte sesekljan česen in ostale sestavine, da dobite marinado.

Narežite piščanca na trakove in ga nabodite na lesene palčke za ražnjiče. Piščanca namakajte v marinadi 2 uri, ta čas pa pripravite omako.

Na olju pražite sesekljano čebulo toliko časa, da postekleni. Dodajte sesekljano limonsko travo, sojino omako ter vse ostale sestavine omake, razen arašidovo maslo.

Omako kuhajte 10 minut, nato pa dodajte še arašidovo maslo in na rahlem ognju kuhajte 5 minut.

Mariniranega piščanca specite na ponvi, 5 minut na vsaki strani in ga pred serviranjem prelijte z omako. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Juha s tuno
Naprej
Piščanec z limonsko travo
Nazaj
Juha s tuno
Naprej
Piščanec z limonsko travo