Sestavine
-
50 g Piščančje prsi
-
3 stroki Česen
-
1 žlička Ingver
-
1/2 žličke Čili v prahu
-
1 žlica Rjavi sladkor
-
3 žlice Limetin sok
-
1 žlica Sojina omaka
-
2 žlički Olje
-
30 ml Voda
-
1 žlica Ribja omaka
-
Omaka
-
120 g Arašidovo maslo
-
30 ml Sojina omaka
-
3 žlice Limetin sok
-
ščepec Sol
-
30 ml Ribja omaka
-
240 ml Kokosovo mleko
-
1 žlica Olivno olje
-
1× Čebula
-
1 žlička Čili v prahu
-
2 stebli Limonska trava
Navodila
Zmešajte sesekljan česen in ostale sestavine, da dobite marinado.
Narežite piščanca na trakove in ga nabodite na lesene palčke za ražnjiče. Piščanca namakajte v marinadi 2 uri, ta čas pa pripravite omako.
Na olju pražite sesekljano čebulo toliko časa, da postekleni. Dodajte sesekljano limonsko travo, sojino omako ter vse ostale sestavine omake, razen arašidovo maslo.
Omako kuhajte 10 minut, nato pa dodajte še arašidovo maslo in na rahlem ognju kuhajte 5 minut.
Mariniranega piščanca specite na ponvi, 5 minut na vsaki strani in ga pred serviranjem prelijte z omako. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)