0 0
Tajska raca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Račje prsi
450 g Račje stegno
2 žlici Olje
80 g Kari pasta
800 ml Kokosovo mleko
60 ml Pomarančni sok
2 žlici Ribja omaka
2 žlici Sok limete
1 žlica Palmov sladkor
2 lista Meta
200 g Zelen fižol
Pomaranča
220 g Konzerviran bambus
Bazilika
Riž

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tajska raca

Kuhinja:
  • 1 ura
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C. Namastite pekač. Obložite ga s papirjem za peko. Segrejte ponev na srednji temperaturi. Začinite račje prsi in jih s kožo navzdol položite v ponev. Kuhajte 5 minut, da koža postane zlata in hrustljava. Obrnite jih in pecite še 2 minuti.

Meso položite na pripravljen pekač in pecite 10 minut. Prsi prenesite na krožnik, račja stegna pa pecite še 5 minut ali dokler ne postanejo zlata in hrustljava.

Medtem segrejte olje. Dodajte kari pasto in jo med mešanjem kuhajte 2 minuti. Dodajte kokosovo mleko in zavrite.

Dodajte pomarančni sok, ribjo omako, limetin sok, sladkor in liste mete. Premešajte in zavrite. Kuhajte 5 minut. Dodajte fižol, rezine pomaranče in bambus. Kuhajte še 5 minut.

Raco razporedite v veliko skledo in jo prelijte z omako in postrezite z rižem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pivski golaž s korenjem
Naprej
Azijski spomladanski zavitki
Nazaj
Pivski golaž s korenjem
Naprej
Azijski spomladanski zavitki

Dodajte Komentar