Sestavine
-
2× Račje prsi
-
450 g Račje stegno
-
2 žlici Olje
-
80 g Kari pasta
-
800 ml Kokosovo mleko
-
60 ml Pomarančni sok
-
2 žlici Ribja omaka
-
2 žlici Sok limete
-
1 žlica Palmov sladkor
-
2 lista Meta
-
200 g Zelen fižol
-
1× Pomaranča
-
220 g Konzerviran bambus
-
Bazilika
-
Riž
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C. Namastite pekač. Obložite ga s papirjem za peko. Segrejte ponev na srednji temperaturi. Začinite račje prsi in jih s kožo navzdol položite v ponev. Kuhajte 5 minut, da koža postane zlata in hrustljava. Obrnite jih in pecite še 2 minuti.
Meso položite na pripravljen pekač in pecite 10 minut. Prsi prenesite na krožnik, račja stegna pa pecite še 5 minut ali dokler ne postanejo zlata in hrustljava.
Medtem segrejte olje. Dodajte kari pasto in jo med mešanjem kuhajte 2 minuti. Dodajte kokosovo mleko in zavrite.
Dodajte pomarančni sok, ribjo omako, limetin sok, sladkor in liste mete. Premešajte in zavrite. Kuhajte 5 minut. Dodajte fižol, rezine pomaranče in bambus. Kuhajte še 5 minut.
Raco razporedite v veliko skledo in jo prelijte z omako in postrezite z rižem.
(Foto: pexels.com)