Sestavine
-
3 jajca
-
1 ščepec popra
-
1 ščepec soli
-
2 mladi čebulici
-
1 strok česna
-
0.25 skodelice mladega graha
-
1 srednje velik paradižnik
-
80 g mletega svinjskega mesa
-
1 žlička ribje omake
-
1 žlička sladkorja
-
1 žlička riževega kisa
-
2 vejici koriandra
-
3 žlice olja
Navodila
Eksotična kombinacija jajčne omlete z živili se v originalu imenuje khai yat sai. Poleg tajske omlete lahko dodamo ribjo omako.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in peka
Čebulici operemo in drobno nasekljamo. Česen olupimo, stremo z nožem in nasekljamo. Paradižnik operemo, prerežemo na pol, izrežemo zeleni del, odstranimo semena in ga na drobno nasekljamo.
V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo čebulo in česen in med mešanjem nekaj minut pražimo, da čebula rahlo porjavi. Dodamo svinjino in vse skupaj pražimo 5 minut. Občasno premešamo. Dodamo grah, paradižnik in preostale sestavine. Premešamo in kuhamo 10 minut. Če postane zmes presuha, dodamo žlico ali dve vode. Pripravljeno zmes stresemo na krožnik, oblikujemo v kupček in shranimo na toplem.
Koriander operemo, otresemo in nasekljamo. V skledo ubijemo jajca in jih z metlico dobro razžvrkljamo. Dodamo poper in sol. Pristavimo ponev, v katero vlijemo dve žlici olja. Počakamo, da postane olje zelo vroče, vendar pazimo, da se iz njega ne začne kaditi. Na segreto olje zlijemo jajčno zmes in jo potresemo s koriandrom. Ko robovi omlete zakrknejo, po omleti razporedimo mesno-zelenjavno mešanico in vse skupaj pečemo še nekaj minut.
Ponev s pripravljeno omleto odstavimo. Omleto previdno preložimo na velik krožnik, ki ga pokrijemo z drugim, narobe obrnjenim, krožnikom. Krožnika previdno obrnemo, odstranimo zgornji krožnik in omleto postrežemo.
|