Sestavine
-
3 stroki Česen
-
4 cm velik kos Ingver
-
150 g kitajsko zelje
-
2 x Čebula - mlada
-
1 x Čili
-
3 vejice Bazilika
-
10 g Limonska trava
-
2 x Janežzvezdasti
-
800 ml Zelenjavna juha
-
1 žlička Sojina omaka
-
1 x Vodna kreša
-
1 x Limeta
Navodila
Olupite in zdrobite česen, nato olupite in grobo nasekljajte ingver. Drobno narežite zelje. Obrežite in na drobno narežite spomladansko čebulo in čili. Naberite zelišča.
Limonsko travo s česnom, ingverjem in janežem dodajte v veliko ponev.
Ponev postavite na močan ogenj in prilijte zelenjavno juho. Segrejte do vrenja, nato pa močno znižajte temperaturo in nežno kuhajte 30 minut.
Nekaj minut pred koncem kuhanja po želji dodajte azijsko zelenjavo in jo nežno kuhajte.
Juho servirajte v globoke sklede, začinjene s sojino omako, potresite z zelišči, s krešo, spomladansko čebulo in čilijem ter postrezite s koščki limete.
(Foto: pexels.com)