0 0
Svinjsko stegno s peteršiljevo omako

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
700 g Svinjska stegna
700 g Krompir
50 g Maslo
140 ml Mleko
20 g Moka
2 žlici Gorčica
20 g Peteršilj
300 g Bob

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Svinjsko stegno s peteršiljevo omako

  • 1 ura 15 minut
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C. V posodo položite svinjsko stegno in ga prelijte s hladno vodo. Posodo pokrijte in kuhajte 45 minut.

Pečenko položite v pekač in jo ohlapno pokrijte s folijo. Pekač postavite v pečico in pecite 30 minut.

Ta čas skuhajte krompir, odcedite in vrnite v ponev in nepokritega 1 minuto pecite na zelo nizki temperaturi, da se izloči odvečna vlaga. Pretlačite ga s 25 g masla, 4 žlicami mleka in gorčico. Začinite in hranite na toplem.

V manjši ponvi raztopite preostalo maslo. Odstavite z ognja in vmešajte moko. Med mešanjem 30 sekund kuhajte na nizki temperaturi. Odstavite z ognja in počasi vmešajte preostanek mleka. Segrevajte, dokler ne zavre, in ves čas stepajte. Vmešajte sesekljan peteršilj in začinite po okusu.

Zrezke narežite na rezine in jih ponudite s peteršiljevo omako, pirejem in fižolom.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Lepljiva rebrca
Naprej
Piščančja juha s stročjim fižolom
Nazaj
Lepljiva rebrca
Naprej
Piščančja juha s stročjim fižolom

Dodajte Komentar