Sestavine
-
700 g Svinjska stegna
-
700 g Krompir
-
50 g Maslo
-
140 ml Mleko
-
20 g Moka
-
2 žlici Gorčica
-
20 g Peteršilj
-
300 g Bob
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C. V posodo položite svinjsko stegno in ga prelijte s hladno vodo. Posodo pokrijte in kuhajte 45 minut.
Pečenko položite v pekač in jo ohlapno pokrijte s folijo. Pekač postavite v pečico in pecite 30 minut.
Ta čas skuhajte krompir, odcedite in vrnite v ponev in nepokritega 1 minuto pecite na zelo nizki temperaturi, da se izloči odvečna vlaga. Pretlačite ga s 25 g masla, 4 žlicami mleka in gorčico. Začinite in hranite na toplem.
V manjši ponvi raztopite preostalo maslo. Odstavite z ognja in vmešajte moko. Med mešanjem 30 sekund kuhajte na nizki temperaturi. Odstavite z ognja in počasi vmešajte preostanek mleka. Segrevajte, dokler ne zavre, in ves čas stepajte. Vmešajte sesekljan peteršilj in začinite po okusu.
Zrezke narežite na rezine in jih ponudite s peteršiljevo omako, pirejem in fižolom.
(Foto: pixabay.com)