0 0
Svinjsko pleče

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1,5 kg Svinjsko pleče
2 žlici Olivno olje
1 žlica Dimljena sladka paprika
2 žlički Česen v prahu
1 žlička Timijan
1 žlička Origano
1 žlička Sol
ščepec Poper
Čebula
450 ml Zelenjavna juha
50 ml Jabolčni kis
1 žlica Med

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Svinjsko pleče

  • 4 ure
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 150 °C.

V manjši skledi zmešajte dimljeno papriko, česen v prahu, suhi timijan, suhi origano, sol in črni poper. Mešanico začimb vtrite v svinjsko pleče.

Segrejte oljčno olje in dodajte sesekljano čebulo in jo pražite 3-4 minute, da se zmehča.

V lonec dodajte začinjeno svinjsko pleče in ga z vseh strani pecite, dokler ne porumeni, približno 5-7 minut.

V ločeni skledi zmešajte zelenjavno juho, jabolčni kis in med. Z mešanico prelijte svinjsko pleče.

Lonec pokrijte in ga postavite v ogreto pečico. Pecite 3-4 ure, dokler se svinjsko pleče ne zmehča in zlahka razpade.

Ko je pečeno, ga pustite počivati 10-15 minut. Postrezite s pečenim krompirjem ali z zelenjavo po želji.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Vegetarijanski ričet
Naprej
Skutine palačinke
Nazaj
Vegetarijanski ričet
Naprej
Skutine palačinke

Dodajte Komentar