Sestavine
-
4 x Svinjski zrezek
-
Mokaostra
-
1 x Goveja jušna kocka
-
2 žlici Olje
-
Voda
-
Začimbepo okusu
Navodila
Svinjski zrezek dobro potolcite in začinite s soljo, poprom in zelenjavo.
V ponvi segrejte olje in zrezek popečemo do zlato rjavo barve.
Popečene zrezke razporedite po krožniku. Ocvrte zrezke potresite z moko (približno žlico in pol) in pražite toliko časa, da moka porjavi.
Dodajte vodo, dokler omaka ni ravno pravšnja. V omako dodajte goveje kocke in pokuhajte.
Omako precedite, da odstranite morebitne grudice ali grudice govejih kock. Nato omako ponovno zavrite. Dodajte zrezek in dušite, vse dokler se ne zmehča.
Servirajte z rižem ali pa s kuhanimi rezanci.
Po želji ali okusu servirajte tudi z ocvrtim krompirjem, krompirčkom.