Sestavine
-
1 kg Svinjski trebuh
-
1 žlica Rjavi sladkor
-
3 žličke Dimljena sladka paprika
-
2 žlici Moka
-
1/2 žličke Česen v prahu
-
1 žlička Čebula v prahu
-
Olivno olje
-
Omaka
-
50 g Maslo
-
2 žlici Zlati sirup
-
2 žlici Barbeque omaka
-
2 žlici Viski
-
2 žlici Pikantna omaka
Navodila
Svinjski trebuh narežite na 4 cm velike kose. Položite ga v plitvo posodo.
V skledi zmešajte sladkor, papriko, moko, čebulo in česen v prahu. Enakomerno potresite po svinjskem mesu in ga premešajte, da se prekrije. Za 2 uri ga postavite v hladilnik.
Zračni cvrtnik segrejte na 200 °C. Svinjino izdatno popršite z oljem. Dobro začinite. Polovico svinjine položite v košaro sušilnika. Kuhajte od 15 do 20 minut, pri čemer košarico na polovici kuhanja pretresite.
Medtem pripravite omako iz zlatega sirupa. Maslo, zlati sirup, omako za žar, viski in pikantno omako dajte v majhno ponev na srednji temperaturi. Začinite. Med mešanjem kuhajte 3 minute oziroma dokler se mešanica ne stopi in postane gladka. Pustite, da zavre. Kuhajte 4 minute ali dokler se omaka ne zgosti.
Svinjino pokapajte z omako in jo postrezite.
(Foto: pexels.com)