Sestavine
-
4× svinjski kotletbrez kosti
-
120 ml Barbeque omaka
-
8 rezin Slanina
-
4 vejice Rožmarin
-
Sol in poper
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C.
Na delovno površino položite rezine slanine drugo ob drugi. Vsak kotlet položite na 2 kosa slanine (2 rezini slanine si predstavljajte kot pokončni del črke H, svinjski kotlet pa kot prečni del). Začinite s soljo in poprom.
Kotlete premažite z omako za peko na žaru. Kotlete obrnite in premažite tudi drugo stran, dokler ne porabite vse omake za peko na žaru.
Na vsak kotlet položite vejico rožmarina (konca pustite viseti čez rob, da jih boste pred serviranjem zlahka odstranili).
Rezine slanine tesno ovijte okoli vsakega kotleta.
Pripravite pekač, tako da površino popršite s pršilom za kuhanje. Pecite 30 do 35 minut, dokler termometer za meso, vstavljen v najdebelejši del mesa, ne pokaže približno 65 °C.
Pustite kotlete nekaj minut počivati. Pred serviranjem odstranite vejice rožmarina. Po želji postrezite z dodatno segreto omako za peko na žaru.
Opomba: Če želite pripraviti na žaru, na neposrednem ognju pecite približno 5 minut na vsaki strani, nato prestavite na posredni ogenj in nadaljujte s peko, dokler notranja temperatura ne doseže 65 °C (približno 30 minut).
(Foto: gencraft.com)