0 0
Svinjski kotlet v slanini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
svinjski kotlet brez kosti
120 ml Barbeque omaka
8 rezin Slanina
4 vejice Rožmarin
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Svinjski kotlet v slanini

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C.

Na delovno površino položite rezine slanine drugo ob drugi. Vsak kotlet položite na 2 kosa slanine (2 rezini slanine si predstavljajte kot pokončni del črke H, svinjski kotlet pa kot prečni del). Začinite s soljo in poprom.

Kotlete premažite z omako za peko na žaru. Kotlete obrnite in premažite tudi drugo stran, dokler ne porabite vse omake za peko na žaru.

Na vsak kotlet položite vejico rožmarina (konca pustite viseti čez rob, da jih boste pred serviranjem zlahka odstranili).

Rezine slanine tesno ovijte okoli vsakega kotleta.

Pripravite pekač, tako da površino popršite s pršilom za kuhanje. Pecite 30 do 35 minut, dokler termometer za meso, vstavljen v najdebelejši del mesa, ne pokaže približno 65 °C.

Pustite kotlete nekaj minut počivati. Pred serviranjem odstranite vejice rožmarina. Po želji postrezite z dodatno segreto omako za peko na žaru.

Opomba: Če želite pripraviti na žaru, na neposrednem ognju pecite približno 5 minut na vsaki strani, nato prestavite na posredni ogenj in nadaljujte s peko, dokler notranja temperatura ne doseže 65 °C (približno 30 minut).

(Foto: gencraft.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ocvrt svinjski kotleti
Naprej
Sočni svinjski kotleti
Nazaj
Ocvrt svinjski kotleti
Naprej
Sočni svinjski kotleti

Dodajte Komentar