Sestavine
-
800 g Svinjski vrat
-
50 ml Olje
-
750 g Čebula
-
145 g Korenje
-
3 stroki Česen
-
55 g Paradižnikova mezga
-
1 žlica Dimljena sladka paprika
-
1× Lovor
-
2 žlički Sol
-
450 ml Voda
Navodila
Segrejte olje in popražite sesekljano čebulo. Pražite približno 5 minut in posolite. Dodajte naribano korenje in zalijte z malo vode.
Vse skupaj pražite 25 minut, vmes pa prilivajte vodo, da zelenjava ostane sočna. Dodajte narezano meso, zvišajte temperaturo in pražite 5 minut.
Temperaturo spet znižajte in dodajte papriko v prahu, paradižnikovo mezgo in sesekljan česen.
V golaž prilijte vodo in dodajte lovorjev list ter ostale začimbe po okusu. Lonec pokrijte in kuhajte še dobri 2 uri, vmes pa občasno premešajte. Po potrebi prilivajte vodo.
Svinjski golaž postrezite s kruhom ali polento.
Dober tek!
(Foto: pixabay.com)