Sestavine
-
680 g Svinjska ribica
-
14 gramov Ingver
-
2 stroka Česen
-
2 žlici Sake
-
¼ čajne žličke Sol
-
1 žlica Olje
-
Teriyaki omaka
-
60 ml Sake
-
60 ml Sojina omaka
-
1 žlička Sladkor
-
Sezamovo seme
-
1× Čebula šalotka
Navodila
Zmešajte nariban ingver, nariban česen, sake, sol in rastlinsko olje, nato pa marinado vtrite po celotnem zrezku. Pustite, da se marinira vsaj eno uro.
Za pripravo omake teriyaki dajte sojino omako, saké in sladkor v ponev ter zavrite. Zmanjšajte temperaturo in jo kuhajte, dokler se ne zgosti (3 do 4 minute).
Za pripravo zrezkov segrejte žar ponev na srednje visoki temperaturi, dokler ni vroča. Zrezke položite v ponev in jih pecite na eni strani, dokler na njih ne nastanejo lepe sledi žara. Zrezke obrnite in jih popecite še na drugi strani.
S termometrom za takojšnje odčitavanje preverite želeno pečenost.
Ko je meso pečeno, ga odstranite z žara in pustite počivati 10 minut. Tako se mesni sokovi ponovno razporedijo in zrezki ostanejo lepi in sočni.
Zrezke narežite proti robu in jih ponudite prelite s teriyaki omako ter okrašene s sezamovimi semeni in šalotko.
(Foto: pexels.com)