0 0
Svinjska ribica teriyaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
680 g Svinjska ribica
14 gramov Ingver
2 stroka Česen
2 žlici Sake
¼ čajne žličke Sol
1 žlica Olje
Teriyaki omaka
60 ml Sake
60 ml Sojina omaka
1 žlička Sladkor
Sezamovo seme
Čebula šalotka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Svinjska ribica teriyaki

Kuhinja:
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

  • Teriyaki omaka

Navodila

Deli

Zmešajte nariban ingver, nariban česen, sake, sol in rastlinsko olje, nato pa marinado vtrite po celotnem zrezku. Pustite, da se marinira vsaj eno uro.

Za pripravo omake teriyaki dajte sojino omako, saké in sladkor v ponev ter zavrite. Zmanjšajte temperaturo in jo kuhajte, dokler se ne zgosti (3 do 4 minute).

Za pripravo zrezkov segrejte žar ponev na srednje visoki temperaturi, dokler ni vroča. Zrezke položite v ponev in jih pecite na eni strani, dokler na njih ne nastanejo lepe sledi žara. Zrezke obrnite in jih popecite še na drugi strani.

S termometrom za takojšnje odčitavanje preverite želeno pečenost.

Ko je meso pečeno, ga odstranite z žara in pustite počivati 10 minut. Tako se mesni sokovi ponovno razporedijo in zrezki ostanejo lepi in sočni.
Zrezke narežite proti robu in jih ponudite prelite s teriyaki omako ter okrašene s sezamovimi semeni in šalotko.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pesto iz iker
Naprej
Ocvrti riž
Nazaj
Pesto iz iker
Naprej
Ocvrti riž

Dodajte Komentar