Sestavine
-
300 g Svinjska ribica
-
4 cm dolg kos Ingver
-
1 žlica Miso pasta
-
2 žlički Med
-
200 g kitajsko zelje
-
Vinski kis
Navodila
S fileja odstranite maščobo, jo na drobno narežite in položite v ponev.
Postavite na srednje močan ogenj, da se hrustljavo zapeče, medtem pa olupite in narežite ingver ter ga dodajte v ponev, da se prav tako hrustljavo zapeče.
Zrezek narežite na 3 cm velike koščke in jih premešajte z misom, da se dobro obložijo.
Odstranite hrustljavo maščobo in ingver ter ju dajte na stran, nato pa v ponev dodajte koščke zrezka.
Kuhajte 4 minute in redno premetavajte, nato pa prilijte med in 1 žlico rdečega vinskega kisa. Mešajte še 1 minuto.
Medtem razpolovite zelje, ga v ponvi z vrelo vodo kuhajte le 1 minuto, da ohrani hrustljavost, nato ga dobro odcedite in ga servirajte na krožnike.
Z žlico prelijte zrezek s sokovi iz ponve ter na koncu dodajte še rezervirane hrustljave koščke.
(Foto: pexels.com)