0 0
Švedski hladni losos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

celi Losos
Kristalni sladkor
1 žlica Mešanih začimba za vlaganje
1/3 skodelice Limonin sok
1/3 skodelice Sol
3 x Jajčni rumenjak
6 žlic Maslo
1 žlica Gorčica
3 žlice Moka
3/4 skodelice Solatni preliv
1 skodelica Mleko
1 skodelica Stepena smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Švedski hladni losos

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Ribe izmerite in jih temeljito očistite. Dobro jih sperite. V velik kotel položite krpo in vanjo položite ribe. Krpa mora biti dovolj velika, da jo lahko čez ribo zavežete, da jo lahko s krpo dvignete ven.

Dodajte vodo, sol in začimbe za vlaganje. Pokrijte in kuhajte približno 40 minut ali dokler se riba ne zmehča.

Odstranite pokrov in pustite ribo stati v juhi čez noč v hladilniku. Ribo previdno dvignite. Odstranite kožo in hrbtenico, pri čemer riba ostane čim bolj cela.

Obe strani ribe položite skupaj na krožnik. Omako pripravite tako, da raztopite maslo. Dodajte moko, zmešajte in dodajte mleko. Kuhajte in mešajte, da dobite gosto omako.

Solimo po okusu in dodamo sladkor. Limonin sok zmešamo z jajčnimi rumenjaki in vmešamo. Dodamo gorčico in ohladimo. Ko se ohladi, vmešajte solatni preliv in stepeno smetano, ki jo razporedite po ohlajenem lososu. Okrasimo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tunina “Casserole”
Naprej
ribje kroglice v juhi
Nazaj
Tunina “Casserole”
Naprej
ribje kroglice v juhi

Dodajte Komentar