Sestavine
-
250 g Svinjsko mleto meso
-
250 g Goveje mleto meso
-
1× Čebula
-
35 g Drobtine
-
1/2 žličke Začimbe
-
ščepec Mleti muškatni orešček
-
1× Jajce
-
1 žlica Olivno olje
-
375 ml Goveja juha
-
1 žlica Koruzna moka
-
120 ml Zgoščena smetana
Navodila
V veliko skledo dajte mleto meso, čebulo, drobtine, začimbe, muškatni orešček in jajce. Premešajte, da se sestavine enakomerno povežejo. Iz mešanice oblikujte kroglice.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte polovico mesnih kroglic in jih pecite 3 minute, da postanejo zlato rjave barve.
V lonec za počasno kuhanje dajte juho in po želji še worcestersko omako. Mešajte in dodajte mesne kroglice. Pokrijte in kuhajte na nizki temperaturi 6 ur.
V manjši skledi stepite koruzno moko in 1 1/2 žlice vode ter ju dodajte v lonec. Dodajte smetano in nežno mešajte, dokler se ne povežejo. Pokrijte in kuhajte na nizki temperaturi še 30 minut ali dokler se ne zgosti. Postrezite.
(Foto: pexels.com)