0 0
Švedske mesne kroglice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Svinjsko mleto meso
250 g Goveje mleto meso
Čebula
35 g Drobtine
1/2 žličke Začimbe
ščepec Mleti muškatni orešček
Jajce
1 žlica Olivno olje
375 ml Goveja juha
1 žlica Koruzna moka
120 ml Zgoščena smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Švedske mesne kroglice

Ko zadiši po švedski kuhinji ...

  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V veliko skledo dajte mleto meso, čebulo, drobtine, začimbe, muškatni orešček in jajce. Premešajte, da se sestavine enakomerno povežejo. Iz mešanice oblikujte kroglice.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte polovico mesnih kroglic in jih pecite 3 minute, da postanejo zlato rjave barve.

V lonec za počasno kuhanje dajte juho in po želji še worcestersko omako. Mešajte in dodajte mesne kroglice. Pokrijte in kuhajte na nizki temperaturi 6 ur.

V manjši skledi stepite koruzno moko in 1 1/2 žlice vode ter ju dodajte v lonec. Dodajte smetano in nežno mešajte, dokler se ne povežejo. Pokrijte in kuhajte na nizki temperaturi še 30 minut ali dokler se ne zgosti. Postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mediteranska solata z lososom
Naprej
Maskarponov kolač s sadnim prelivom
Nazaj
Mediteranska solata z lososom
Naprej
Maskarponov kolač s sadnim prelivom

Dodajte Komentar