0 0
Suši pekoči paradižnik

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 ml Zelenjavna juha
¾ skodelice Rjavi riž 1 skodelica = 240 ml
1 skodelica Maslena buča narezana
2 skodelici Paradižnik narezan
1 žlica Tamarind
1 čajna žlička Ingver
1 žlica Čilijeva omaka
2 čajni žlički Tahini pasta
2 žlici Rižev kis
1 žlica Javorjev sirup
Nori
½ Avokado
Kumara
Korenje
Čebula šalotka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Suši pekoči paradižnik

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • Vegansko
  • 50 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V manjši posodi zavrite juho in dodajte riž. Zmanjšajte temperaturo in pokrito kuhajte približno 40 minut ali dokler se tekočina ne vpije. Vmešajte na drobno narezano masleno bučo in pustite stati 10 minut.

Za pikanten paradižnik zmešajte sesekljan paradižnik, nariban ingver, tamarind in čilijevo omako.

V mešanico rjavega riža vmešajte rižev kis in javorjev sirup.

Na podlogo za suši vzdolžno položite list nori. Prste si navlažite z vodo in razporedite četrtino riževe mešanice po spodnjih dveh tretjinah lista nori, pri čemer pustite 5 mm širok rob na stranskih robovih.

Po sredini riževe plasti razporedite četrtino narezanega avokada, na tanko narezano kumaro, korenje, paradižnikovo mešanice in šalotko.

Nori zvijte proti nezapolnjenemu robu, pri tem pa uporabite podlogo za suši. Prazen rob premažite z vodo in pritisnite na vrh zvitka. Ponovite s preostalimi sestavinami, tako da dobite štiri zvitke. Vsak zvitek narežite na 1-centimetrske rezine in postrezite. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Veganska “jajčna” solata
Naprej
Kremna omaka za testenine
Nazaj
Veganska “jajčna” solata
Naprej
Kremna omaka za testenine

Dodajte Komentar