Sestavine
-
300 ml Zelenjavna juha
-
¾ skodelice Rjavi riž1 skodelica = 240 ml
-
1 skodelica Maslena bučanarezana
-
2 skodelici Paradižniknarezan
-
1 žlica Tamarind
-
1 čajna žlička Ingver
-
1 žlica Čilijeva omaka
-
2 čajni žlički Tahini pasta
-
2 žlici Rižev kis
-
1 žlica Javorjev sirup
-
4× Nori
-
½ Avokado
-
1× Kumara
-
2× Korenje
-
4× Čebula šalotka
Navodila
V manjši posodi zavrite juho in dodajte riž. Zmanjšajte temperaturo in pokrito kuhajte približno 40 minut ali dokler se tekočina ne vpije. Vmešajte na drobno narezano masleno bučo in pustite stati 10 minut.
Za pikanten paradižnik zmešajte sesekljan paradižnik, nariban ingver, tamarind in čilijevo omako.
V mešanico rjavega riža vmešajte rižev kis in javorjev sirup.
Na podlogo za suši vzdolžno položite list nori. Prste si navlažite z vodo in razporedite četrtino riževe mešanice po spodnjih dveh tretjinah lista nori, pri čemer pustite 5 mm širok rob na stranskih robovih.
Po sredini riževe plasti razporedite četrtino narezanega avokada, na tanko narezano kumaro, korenje, paradižnikovo mešanice in šalotko.
Nori zvijte proti nezapolnjenemu robu, pri tem pa uporabite podlogo za suši. Prazen rob premažite z vodo in pritisnite na vrh zvitka. Ponovite s preostalimi sestavinami, tako da dobite štiri zvitke. Vsak zvitek narežite na 1-centimetrske rezine in postrezite. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)