0 0
Suši bovla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 1/2 skodelice Riž
Čebula
1/3 skodelice Riževo vino
2/3 skodelice Sezamovo seme
1/4 skodelice Rižev vinski kis
2 žlici Sojina omaka
2 žlički Sladkor v prahu
2 žlički Sezamovo olje
1 strok Česen
4 fileji Losos
2 žlici Olje
40 g Kalčki
Avokado
Redkvica
Nori
Majoneza
Limona
Kumara

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Suši bovla

Kuhinja:
  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Riž in 2 skodelici vode dajte v ponev na srednje visokem ognju in segrejte do vrenja. Zmanjšajte temperaturo na nizko in pokrito kuhajte 10 minut ali dokler se tekočina ne vpije. Dodajte čebulo in 1 žlico mirina in premešajte.

Na krožnik položite sezamova semena. V vrč dajte kis, sojo, sladkor, sezamovo olje, česen in preostali mirin. Mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. Polovico mešanice prenesite v plitvo posodo. Dodajte lososa, da se premaže in ga povaljajte v sezamova semena, da ga obložite.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje in dodajte lososa. Na vseh straneh ga pecite 2 minuti, da bo srednje pečen, ali dokler ni pečen po vaših željah in ga narežite na rezine.

Riž razdelite v sklede. Dodajte kalčke, kumare, avokado, redkvice in lososa. Pokapajte z rezervirano sojino mešanico. Na vrhu dodajte nori. Postrezite z majonezo in limono.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščančje palačinke
Naprej
Rižota z rdečo peso
Nazaj
Piščančje palačinke
Naprej
Rižota z rdečo peso

Dodajte Komentar