Sestavine
-
4× Jajce
-
100 ml Solatni preliv iz majoneze
-
10 rezin Slanina
-
2 žlici Mleko
-
4× Žemljica
-
1× Paradižnik
-
1 žlica Peteršilj
Navodila
Jajca in 1/4 skodelice preliva stepite z metlico, da se dobro zmešajo.
Ponev popršite s pršilom za kuhanje in jo segrejte na srednji temperaturi. Dodajte jajčno mešanico in kuhajte 3 minute, da se jajca zgostijo.
Zmešajte preostalo 1/4 skodelice preliva in mleko. Omako segrejte v mikrovalovni pečici.
Rezine slanine prerežite na pol in jih popecite. Polovice žemljic z rezano stranjo navzgor položite na servirni krožnik. Na vsako položite po 3 rezine slanine. Enakomerno prekrijte z jajčno mešanico, prelivom, sesekljanim paradižnikom in peteršiljem.
(Foto: pixabay.com)