0 0
Stročji fižol s krompirjem in ocvirki ter smetano

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.7 kg Stročji fižol
1 kg Krompir
1 skodelica Kisla smetana
Sol po okusu
4 žlice Svinjska mast z ocvirki

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Stročji fižol s krompirjem in ocvirki ter smetano

Kuhinja:
  • pol ure
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Stročji fižol operite in obrežite (odrežite konce, konice in nitke stebel). Očiščen stročji fižol je najboljšii, če ga boste narezali na 4 do 5 cm dolge koščke, ni pa nujno, naj bo narezan po vašem okusu. Krompir olupite, operite in seveda narežite na večje kose. Zelenjavo ločeno skuhajte v slani vodi, dokler ne postane lepo mehka.

Tik preden skuhate zelenjavo (ko zelenjava skuhana), v ponvi segrejte mast z ocvirki (ocvirki naj cvrčijo). Dodajte kislo smetano in pustite, nenehno mešajte ob tem in počakajte, da zabela malo povre.

Kuhano zelenjavo odcedite. Najprej na krožnik servirajte krompir, ki ga obložite s kuhanim fižolom. Vse prelijte s pripravljeno zabelo in jed nemudoma postrezite.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Maslena jed iz žitaric, špinače in graha
Naprej
Golaž iz stročjega fižola
Nazaj
Maslena jed iz žitaric, špinače in graha
Naprej
Golaž iz stročjega fižola

Dodajte Komentar