Sestavine
-
180 g Čokoladni keksi
-
80 g Maslo
-
Tortna krema
-
80 g Jedilna čokolada
-
80 g Čokoladni ostružki
-
250 g Sladka smetana
-
1 paketek Želatina
-
1× Vaniljev sladkor
-
Preliv
-
80 g Jedilna čokolada
-
25 g Maslo
-
80 g Sladka smetana
Navodila
Zdrobite čokoladne kekse in jih zmešajte z zmehčanim maslom. Mešanico vtisnite v dno pekača in postavite v hladilnik za 30 minut.
Zmešajte sladko smetano in vaniljev sladkor ter dodajte želatino. Mešajte in dodajajte stopljeno jedilno čokolado, da dobite kremasto maso.
Kremo premažite po spodnji plasti v pekaču in ponovno postavite v hladilnik za 30 minut.
Sestavine za preliv stopite v mikrovalovni pečici in jih prelijte po hladni torti. Torto ponovno postavite v hladilnik za 30 minut, in ko se ohladi in strdi, jo narežite in servirajte.
(Foto: pexels.com)