Sestavine
-
4 manjše Bučanarezana na majhne koščke
-
1 x Čebula rdečanarezana na tanke kolobarje
-
3 stroki Česen
-
300 g Češnjev paradižnik
-
Sir za žar
-
1/4 čajne žličke Kuminasemena
Navodila
Pečico segrejte na 200 stopinj celzija. Na poljubno velike kose narežite bučke, čebulo in česen ter jih položite v pekač. Premažite jih z oljčnim oljem in začinite po lastnem okusu ter pecite 10 minut.
V ponvi kuhajte češnjeve paradižnike in na vrh položite rezine sira za žar ter po želji potresite s kumino in čilijem. Kuhajte še 10 minut, dokler paradižniki ne počijo in izpustijo sok, sir pa se zlato obarva.
Stroke česna iztisnite iz lupine in jih zmešajte z oljem in paradižnikom, ki ste ga pripravili v ponvi. Po želji postrezite z mehkimi ploščatimi kruhki ter humusom ali pekočo omako.
(Foto: pexels.com)