Sestavine
-
2 pesti Riževi rezanci
-
400 g kitajsko zelje
-
2 x Korenje
-
150 g Kalčki
-
3 x Spomladanska čebula
-
1 žlica Sezamovo olje
-
2 žlici Sojina omaka
-
2 žlici Riževo vino
-
10 g Koriander
-
Listnato testo
-
1 l Olje
-
Pikantna omaka
-
2 žlici Sojina omaka
-
1 žlička Pikantno olje
-
1 x Spomladanska čebula
Navodila
Riževe rezance namočite v hladno vodo za 15 minut, da postanejo prožni, nato jih odcedite. Medtem v veliki skledi zmešajte zelje, korenje, kalčke in beli del spomladanske čebule. V veliki ponvi segrejte sezamovo olje in vanj stresite mešanico zelja. Na močnem ognju kuhajte 2 minuti, da zelje ovene. Dodajte sojino omako in vino. Dodajte rezance, koriander in zelene dele spomladanske čebule ter dobro premešajte.
Na delovno površino položite listnato testi v velikosti želenih zavitkov. Na sredino zavitka položite zvrhano žlico polnila. Spodnji vogal testa dvignite in prepognite čez zgornji vogal. Testo z leve strani prepognite čez nadev in zvijete.
V ponvi segrejte rastlinsko olje na 180 °C. Spomladanske zvitke v serijah pecite 5 minut, dokler ne postanejo zlati.
V manjši skledi zmešajte vse sestavine za pikantno omako za pomakanje, poskusite in po želji dodajte več olja čilija. Spomladanske zvitke postrezite s pikantno omako.
(Foto: pexels.com)