Sestavine
-
60 g Stekleni rezanci
-
370 g Mleta svinjina
-
2 žlici Ostrigina omaka
-
1 žlička Sladkor
-
1 žlička Sol
-
1/2 žličke Mleti črni poper
-
1× Korenje
-
1/2 skodelice Zeljedrobno narezan
-
1/2 Čebula
-
1/2 skodelice Krompir
-
Olje za cvrtje
-
2× Filo testo
-
1× Jajce
-
Gorčica
-
Čilijeva omaka
Navodila
V manjši posodi z vrelo vodo kuhajte rezance 4 do 5 minut. Odcedite jih in prestavite v skledo z ledeno vodo, da se ohladijo. Rezance dobro odcedite in jih narežite na 3-centimetrske koščke.
Rezance prenesite v veliko skledo in dodajte vse preostale sestavine, razen testa za spomladanske zvitke, rastlinskega olja, stepenega jajca in začimb za pomakanje; dobro premešajte.
V veliki posodi segrejte 2 cm olja na 180 °C. Testo razrežite na 12 pravokotnikov. V spodnjo tretjino zavitka položite 4 žlice nadeva. Vogal povlecite navzgor in čez nadev ter zavijte, pri tem pa prepognite stranice. Zgornji vogal premažite z razžvrkljanim jajcem in pritisnite, da se zavitek zapre. Ponovite s preostalimi zavitki in nadevom.
Spomladanske zvitke na vročem olju občasno obrnite, da postanejo zlati in hrustljavi, svinjina pa je kuhana, približno 5 minut. Odcedite na pekaču, obloženem s papirnato brisačo, in postrezite s pekočo gorčico in/ali sladko čilijevo omako.
(Foto: freepik.com)