0 0
Spomladanska piščančja obara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Oljčno olje
2 kosa Slanina dimljena
1 vejica Rožmarin
2 x Čebula
2 x Korenje
400 g Mlad krompir
100 g Biserni ječmen
1 žlica Moka
500 ml Piščančja juha
400 ml Mleko
200 g Buča
300 g Šparglji
200 g Stročji fižol
500 g piščančja prsa
1 žlica Sok limete

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Spomladanska piščančja obara

  • 1 h 30 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Na srednje močan ogenj postavite ponev z 1 žlico olivnega olja. Drobno narežite in dodajte 2 rezini prekajene slanine in rožmarin ter pustite, da se ob rednem mešanju zlato obarvajo.

Medtem začnite pripravljati zelenjavo. Vsako zelenjavo narežite na majhne koške in jo vmešajte v ponev.
Vmešajte ječmen in kuhajte 10 minut oziroma dokler se ne zmehča.

Vmešajte 1 jušno žlico navadne polnozrnate moke, nato pa postopoma piščančjo juho in mleko.

Kuhajte 10 minut, medtem pa po dolžini odrežite in razrežite bučko, odrežite olesenele konce špargljev in stročji fižol. Prav tako narežite piščančje prsi na 2 cm velike koščke.

Piščanca in bučke vmešajte v ponev in na nizkem ognju kuhajte 20 minut. Dobro premešajte, dodajte šparglje in fižol in kuhajte še 20 minut ali dokler se ne zgosti in skuha.

V enolončnico vmešajte 1 žlico soka limete, poskusite, začinite po okusu in postrezite.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Francoski opečenec
Naprej
Tunin namaz
Nazaj
Francoski opečenec
Naprej
Tunin namaz

Dodajte Komentar