Sestavine
-
Oljčno olje
-
2 kosa Slaninadimljena
-
1 vejica Rožmarin
-
2 x Čebula
-
2 x Korenje
-
400 g Mlad krompir
-
100 g Biserni ječmen
-
1 žlica Moka
-
500 ml Piščančja juha
-
400 ml Mleko
-
200 g Buča
-
300 g Šparglji
-
200 g Stročji fižol
-
500 g piščančja prsa
-
1 žlica Sok limete
Navodila
Na srednje močan ogenj postavite ponev z 1 žlico olivnega olja. Drobno narežite in dodajte 2 rezini prekajene slanine in rožmarin ter pustite, da se ob rednem mešanju zlato obarvajo.
Medtem začnite pripravljati zelenjavo. Vsako zelenjavo narežite na majhne koške in jo vmešajte v ponev.
Vmešajte ječmen in kuhajte 10 minut oziroma dokler se ne zmehča.
Vmešajte 1 jušno žlico navadne polnozrnate moke, nato pa postopoma piščančjo juho in mleko.
Kuhajte 10 minut, medtem pa po dolžini odrežite in razrežite bučko, odrežite olesenele konce špargljev in stročji fižol. Prav tako narežite piščančje prsi na 2 cm velike koščke.
Piščanca in bučke vmešajte v ponev in na nizkem ognju kuhajte 20 minut. Dobro premešajte, dodajte šparglje in fižol in kuhajte še 20 minut ali dokler se ne zgosti in skuha.
V enolončnico vmešajte 1 žlico soka limete, poskusite, začinite po okusu in postrezite.
(Foto: pexels.com)