0 0
Spomladanska pica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 ml Mleko
7 g Kvas
2 žlički Sladkor v prahu
65 g Koruzna moka
400 g Riževa moka
2 žlički Ksantan gum želirno sredstvo
1 x Jajce
Oljčno olje
1/2 žličke Soda bikarbona
2 žlički Kis
300 g Grah
peščica Meta
250 g Kozji sir ali skuta
1 x Limona
2 x Bučka
Polenta
200 g Vodna kreša

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Spomladanska pica

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 1 h
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 ºC.
Segrejte mleko. V skledi stepite kvas in sladkor s kančkom mleka, dokler se ne speni.

V ločeni skledi zmešajte koruzno moko, moko, ksantan gumi, jajce in 4 žličke oljčnega olja z 1 žličko morske soli in s preostalim mlekom.
Dodajte mešanico kvasa in vse skupaj z rokami združite v gladko testo.
V skodelici zmešajte sodo bikarbono s kisom, nato pa jo vmešajte v testo. Testo dajte v rahlo naoljeno skledo, pokrijte z vlažno brisačo in pustite na toplem mestu vzhajati 1 uro, dokler se ne podvoji.

Vzhajano testo položite na rahlo pomokano površino. Razrežite ga na osem delov, nato pa jih razvaljajte v okrogle podlage za pice, debele približno 5 mm.

Za pripravo omake grah blanširajte v vreli vodi 3 minute, nato ga odcedite. Dodajte ga v kuhinjski robot, dodajte lističe mete in malo olivnega olja, začinite in zmešajte v pasto.

V skledi zmešajte kozji sir (ali skuto) s polovico limoninega soka in polovico lupine.

Vsako pico prelijte z grahovo kašo. Naribajte bučke in jih razporedite po pici, nato pa jih namažite z mešanico kozjega sira.

Pekač posujte s polento, nato pa nanjo položite pice. V pečici pecite 10 do 12 minut ali dokler niso pečene.
Začinite jih in postrezite z vodno krešo, s kapljico oljčnega olja in z naribano limonino lupinico.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mafini s kvinojo
Naprej
Rabarbarin sorbet
Nazaj
Mafini s kvinojo
Naprej
Rabarbarin sorbet

Dodajte Komentar