Sestavine
-
250 ml Mleko
-
7 g Kvas
-
2 žlički Sladkor v prahu
-
65 g Koruzna moka
-
400 g Riževa moka
-
2 žlički Ksantan gumželirno sredstvo
-
1 x Jajce
-
Oljčno olje
-
1/2 žličke Soda bikarbona
-
2 žlički Kis
-
300 g Grah
-
peščica Meta
-
250 g Kozji sirali skuta
-
1 x Limona
-
2 x Bučka
-
Polenta
-
200 g Vodna kreša
Navodila
Pečico segrejte na 200 ºC.
Segrejte mleko. V skledi stepite kvas in sladkor s kančkom mleka, dokler se ne speni.
V ločeni skledi zmešajte koruzno moko, moko, ksantan gumi, jajce in 4 žličke oljčnega olja z 1 žličko morske soli in s preostalim mlekom.
Dodajte mešanico kvasa in vse skupaj z rokami združite v gladko testo.
V skodelici zmešajte sodo bikarbono s kisom, nato pa jo vmešajte v testo. Testo dajte v rahlo naoljeno skledo, pokrijte z vlažno brisačo in pustite na toplem mestu vzhajati 1 uro, dokler se ne podvoji.
Vzhajano testo položite na rahlo pomokano površino. Razrežite ga na osem delov, nato pa jih razvaljajte v okrogle podlage za pice, debele približno 5 mm.
Za pripravo omake grah blanširajte v vreli vodi 3 minute, nato ga odcedite. Dodajte ga v kuhinjski robot, dodajte lističe mete in malo olivnega olja, začinite in zmešajte v pasto.
V skledi zmešajte kozji sir (ali skuto) s polovico limoninega soka in polovico lupine.
Vsako pico prelijte z grahovo kašo. Naribajte bučke in jih razporedite po pici, nato pa jih namažite z mešanico kozjega sira.
Pekač posujte s polento, nato pa nanjo položite pice. V pečici pecite 10 do 12 minut ali dokler niso pečene.
Začinite jih in postrezite z vodno krešo, s kapljico oljčnega olja in z naribano limonino lupinico.
(Foto: pexels.com)