Sestavine
-
Nadev
-
1× Jajce
-
200 g Rikota
-
250 g Špinačazamrznjena
-
3/4 skodelice Čedarnariban
-
3/4 žličke Sol
-
Poper
-
Testo
-
2 lista Listnato testo
-
1× Jajce
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Z oljem popršite 2 standardna pekača za mafine.
NADEV
V skledo dajte jajce in ga rahlo stepite. Dodajte narezano zamrznjeno špinačo in preostale sestavine za nadev in vse skupaj premešajte. Poskusite in po okusu prilagodite sol.
TESTO
Vsako testo razrežite na 9 enakih delov (skupaj 18). V pekače za mafine oblikujte 15 kosov testa.
Med vse razdelite nadev, nato pa štiri vogale potisnite v sredino in pritisnite, da se zlepijo skupaj. Ne napolnite preveč, sicer peciva ne boste mogli zapreti ali pa bo med peko počilo.
Premažite z jajčnim premazom in pecite 15 do 20 minut oziroma dokler ne dobi zlatorjave barve.
Postrezite tople ali ohlajene.
(Foto: unsplash.com)