Sestavine
-
120 g Moka
-
140 ml Zelenjavna juha
-
180 g Mlada špinača
-
180 g Drobtine
-
470 ml Mleko
-
2× Jajce
-
85 g Maslo
-
1× Čebula
-
1 strok Česen
-
1 žlice Pražene pinjole
-
Sol in poper
-
Olje
Navodila
Skuhajte špinačo, da ovene in jo sesekljajte. Zmešajte mleko in juho ter zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo.
Na maslu popražite sesekljano čebulo in česen. Primešajte moko in pražite še dodatnih nekaj minut, nato pa počasi dolivajte jušno mešanico in zvišajte temperaturo. Kuhajte 10 minut in občasno premešajte.
Mešanici dodajte pinjole, sesekljano špinačo, sol in poper. Postavite v hladilnik za 3 ure, da se strdi.
Iz ohlajene mešanice oblikujte krokete in jih pomakajte v razžvrkljano jajce, nato pa še v drobtine.
Krokete položite na pekač, obložen s peki papirjem, in postavite v hladilnik za 1 uro.
Krokete ocvrite v vročem olju in jih postrezite s salso ali z omako po želji.
(Foto: pixabay.com)