0 0
Špinačni burek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olivno olje
Spomladanska čebula
2 stroka Česen
550 g Mlada špinača
300 g Tofu
20 g Drobtine panko
2 žlici Kvas
10 g Koper sesekljan
1 žlica Limonina lupina
15 listov Listnato testo
2 žlici Semena sezam
250 g Češnjev paradižnik

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špinačni burek

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura 30 minut
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. 2 velika pekača obložite s papirjem za peko. V globoki ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olja. Spomladansko čebulo in česen med mešanjem pražite 3 minute ali dokler se spomladanska čebula ne zmehča. Prenesite na krožnik.

V ponvi segrejte 1 žličko preostalega olja in dodajte četrtino špinače. Kuhajte 2 minuti ali dokler špinača ne ovene. Prenesite v veliko skledo. S preostalim oljem in špinačo ponovite še v treh serijah. Postavite na stran, da se nekoliko ohladi. Z rokami iz špinače iztisnite čim več tekočine. Tekočino zavrzite.

V veliki skledi zmešajte špinačo, mešanico spomladanske čebule, sesekljan tofu, drobtine, kvas, koper in limonino lupino. Začinite.

Na čisto delovno površino položite liste testa. Pokrijte jih z vlažno kuhinjsko brisačo. En list popršite z razpršilom z oljčnim oljem. Na vrh položite še en list in ga popršite s pršilom z oljčnim oljem. Na vrh položite še en list in ga popršite z oljem. Po enem dolgem robu kupa z žlico namažite petino špinačne mešanice, pri čemer na vsakem koncu pustite 3 cm razmak.

Zvijte, da se nadev zapre. Na sredini enega od obloženih pladnjev jih zložite v zavitek, s “šivom” navzdol.

Ponovite s preostalimi listi testa in špinačno mešanico, da naredite še 4 zvitke. Poškropite jih z oljčnim oljem in posujte s sezamovimi semeni.

Na preostali obloženi pladenj položite paradižnike. Poškropite jih s pršilom z oljčnim oljem. Burek in paradižnike pecite 20 minut ali dokler se paradižniki ne začnejo sesedati. Paradižnike prenesite na krožnik. Burek pecite še 15 minut in ga postrezite s paradižniki.

(Foto: Instagram/selmabisyac)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Novoletna večerja
Naprej
Veganska lava cake
Nazaj
Novoletna večerja
Naprej
Veganska lava cake

Dodajte Komentar