Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
5× Spomladanska čebula
-
2 stroka Česen
-
550 g Mlada špinača
-
300 g Tofu
-
20 g Drobtine panko
-
2 žlici Kvas
-
10 g Kopersesekljan
-
1 žlica Limonina lupina
-
15 listov Listnato testo
-
2 žlici Semena sezam
-
250 g Češnjev paradižnik
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. 2 velika pekača obložite s papirjem za peko. V globoki ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olja. Spomladansko čebulo in česen med mešanjem pražite 3 minute ali dokler se spomladanska čebula ne zmehča. Prenesite na krožnik.
V ponvi segrejte 1 žličko preostalega olja in dodajte četrtino špinače. Kuhajte 2 minuti ali dokler špinača ne ovene. Prenesite v veliko skledo. S preostalim oljem in špinačo ponovite še v treh serijah. Postavite na stran, da se nekoliko ohladi. Z rokami iz špinače iztisnite čim več tekočine. Tekočino zavrzite.
V veliki skledi zmešajte špinačo, mešanico spomladanske čebule, sesekljan tofu, drobtine, kvas, koper in limonino lupino. Začinite.
Na čisto delovno površino položite liste testa. Pokrijte jih z vlažno kuhinjsko brisačo. En list popršite z razpršilom z oljčnim oljem. Na vrh položite še en list in ga popršite s pršilom z oljčnim oljem. Na vrh položite še en list in ga popršite z oljem. Po enem dolgem robu kupa z žlico namažite petino špinačne mešanice, pri čemer na vsakem koncu pustite 3 cm razmak.
Zvijte, da se nadev zapre. Na sredini enega od obloženih pladnjev jih zložite v zavitek, s “šivom” navzdol.
Ponovite s preostalimi listi testa in špinačno mešanico, da naredite še 4 zvitke. Poškropite jih z oljčnim oljem in posujte s sezamovimi semeni.
Na preostali obloženi pladenj položite paradižnike. Poškropite jih s pršilom z oljčnim oljem. Burek in paradižnike pecite 20 minut ali dokler se paradižniki ne začnejo sesedati. Paradižnike prenesite na krožnik. Burek pecite še 15 minut in ga postrezite s paradižniki.
(Foto: Instagram/selmabisyac)