0 0
Špinačne empanade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

20 g Mast
25 g Maslo
70 ml Belo vino
2 stroka Česen
450 g Špinača
75 ml Voda
Paprika
280 g Moka
70 g Klobasa
ščepec Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špinačne empanade

Kuhinja:

Empanade so priljubljena jed, ki jo uživajo različne kulture po vsem svetu, vključno z Latinsko Ameriko, Španijo, Portugalsko, Filipini in delom Karibov. Vsaka regija ima svoje edinstvene različice in okuse. Empanade lahko napolnimo s številnimi sestavinami, vključno z mesom (na primer govedino, piščancem ali morskimi sadeži), zelenjavo, sirom, fižolom in celo sladkimi nadevi, kot sta sadje ali čokolada. Vsestranskost nadevov omogoča neskončne kombinacije okusov in kulinarično ustvarjalnost.

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Maslo, mast, vino in vodo segrejte in dodajte moko in sol. Pregnetite, da dobite testo. Pokrijte in dajte na hladno za 2 uri.

Narežite klobaso in jo popecite na olju. Dodajte sesekljan česen in špinačo ter dušite 5 minut. Dodajte narezano papriko in začinite s soljo in poprom.

Testo razvaljajte. Iz testa izrežite kroge in polovičko nadevajte z zelenjavo, z drugo polovičko kroga pa jo prekrijte in stisnite robove.

Empanade ocvrite v olju in postrezite z omako po okusu. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mafini s sivko
Naprej
Empanade s sirom in piščancem
Nazaj
Mafini s sivko
Naprej
Empanade s sirom in piščancem

Dodajte Komentar