Sestavine
-
20 g Mast
-
25 g Maslo
-
70 ml Belo vino
-
2 stroka Česen
-
450 g Špinača
-
75 ml Voda
-
1× Paprika
-
280 g Moka
-
70 g Klobasa
-
ščepec Sol
Navodila
Maslo, mast, vino in vodo segrejte in dodajte moko in sol. Pregnetite, da dobite testo. Pokrijte in dajte na hladno za 2 uri.
Narežite klobaso in jo popecite na olju. Dodajte sesekljan česen in špinačo ter dušite 5 minut. Dodajte narezano papriko in začinite s soljo in poprom.
Testo razvaljajte. Iz testa izrežite kroge in polovičko nadevajte z zelenjavo, z drugo polovičko kroga pa jo prekrijte in stisnite robove.
Empanade ocvrite v olju in postrezite z omako po okusu. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)