Sestavine
-
1× Testo za pito
-
1 žlica Olivno olje
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
170 g Špinača
-
100 g Sir feta
-
4× Jajce
-
1 skodelica Zgoščena smetana
-
1/2 čajne žličk Sol
-
1/4 čajne žličke Poper
Navodila
Segrejte pečico na 190 °C.
V pekač za pito položite testo in dno prebodite z vilicami. Pecite 10 minut, nato vzemite iz pečice in postavite na stran.
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter ju pražite 2-3 minute, dokler ne zadiši. V ponev dodajte sesekljano špinačo in jo dušite približno 2-3 minute, dokler ne ovene.
Špinačno mešanico enakomerno razporedite po vnaprej pečenem testu za pito. Po vrhu potresite nadrobljen sir feta.
V skledi zmešajte jajca, smetano, sol in poper, dokler se dobro ne povežejo. Jajčno zmes prelijte čez špinačo in feto v pekaču, ter pecite 35-40 minut ali dokler se sredina ne zapeče, zgornji del pa zlato rjavo zapeče.
Pred rezanjem in serviranjem pustite, da se pita nekaj minut ohladi.
Ta pita je kot nalašč za praznično velikonočno kosilo, postrežemo pa jo lahko tudi s solato ali svežim sadjem, da je obrok popoln. Za dodaten okus lahko v pito dodate tudi na kocke narezan pršut ali slanino. Uživajte!
(Foto: unsplash.com)