0 0
Špinačna pita s feto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Testo za pito
1 žlica Olivno olje
Čebula
2 stroka Česen
170 g Špinača
100 g Sir feta
Jajce
1 skodelica Zgoščena smetana
1/2 čajne žličk Sol
1/4 čajne žličke Poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špinačna pita s feto

  • 1 ura
  • Porcije 5
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 190 °C.

V pekač za pito položite testo in dno prebodite z vilicami. Pecite 10 minut, nato vzemite iz pečice in postavite na stran.

V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter ju pražite 2-3 minute, dokler ne zadiši. V ponev dodajte sesekljano špinačo in jo dušite približno 2-3 minute, dokler ne ovene.

Špinačno mešanico enakomerno razporedite po vnaprej pečenem testu za pito. Po vrhu potresite nadrobljen sir feta.

V skledi zmešajte jajca, smetano, sol in poper, dokler se dobro ne povežejo. Jajčno zmes prelijte čez špinačo in feto v pekaču, ter pecite 35-40 minut ali dokler se sredina ne zapeče, zgornji del pa zlato rjavo zapeče.

Pred rezanjem in serviranjem pustite, da se pita nekaj minut ohladi.

Ta pita je kot nalašč za praznično velikonočno kosilo, postrežemo pa jo lahko tudi s solato ali svežim sadjem, da je obrok popoln. Za dodaten okus lahko v pito dodate tudi na kocke narezan pršut ali slanino. Uživajte!

(Foto: unsplash.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Vaniljevi piškoti
Naprej
Pečena slanina
Nazaj
Vaniljevi piškoti
Naprej
Pečena slanina

Dodajte Komentar